Deri Kanseri

Deri Kanserleri Tanı, Tedavi ve Cerrahisi (BHK, SHK, Melanom)

MOHS Cerrahisi

Doku Koruyucu MikroGrafik Cerrahi

Deri Kanseri Cerrahisi

BCC, SCC , Bowen's ve diğer non-melanom deri tümörleri

CİLT KANSERİ

 

Deri Kanseri Nedir?

Deri kanseri, deri hücrelerinde başlayan kanser türüdür. Genellikle güneş ışınlarına maruz kalmış bölgelerde gelişebilir, ancak vücudun herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilir. Erken teşhis edildiğinde tedavi şansı yüksektir.

En sık Görülen Deri Kanseri Türleri

  1. Bazal Hücre Kanseri: Genellikle yüz ve boyun gibi güneşe maruz kalan bölgelerde görülür. Yavaş büyür ve nadiren yayılır.
  2. Yassı Hücreli Kanser: Güneş ışığına maruz kalmış bölgelerde gelişir. Hızlı büyüyebilir ve diğer bölgelere yayılabilir.
  3. Melanom: Derinin pigment hücrelerinden kaynaklanan bu kanser türü en tehlikeli olanıdır. Erken teşhis önemlidir.

Belirtileri ve Risk Faktörleri

Deri kanserinin belirtileri şunları içerebilir: yeni büyüyen benler, renk değişikliği, kaşıntı, kanama ve kabarma. Güneşe aşırı maruz kalma, açık ten rengi, ailede deri kanseri öyküsü gibi faktörler riski artırabilir.

Korunma ve Erken Teşhis

Deri kanserinden korunmak için güneşten koruyucu kullanımı, gölgelerde kalma, geniş kenarlı şapka ve uzun kollu giysiler giyme önemlidir. Ayrıca, düzenli deri muayeneleri ve güneş yanıklarından kaçınmak da riski azaltabilir.

İncelemekte olduğunuz site bilgilendirme amaçlı olup, verilen bilgilerin tıbbi bağlayıcılığı yoktur.

 

Sitede yer alan içerik, tıbbi ve cerrahi estetik, cilt kanseri ve cerrahisi konuları hakkında bilgi edinmek isteyen kullanıcıları bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin veya konsültasyonunun yerini alamaz. Sitede yer alan içerik, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sitemizde anlatılan tüm cerrahi işlemler, bilgi, yorum ve görüntüler, kişileri bilgilendirme amaçlı olup; reklam, tanı ve tedaviye dönük yönlendirme amacı taşımamaktadır.